måndag 16 juni 2008

Chess har kommit hem!

I lördags kom Chess äntligen! Det var så roligt att se honom igen! För hans föräldrar Leo och Galadriel var återseendet inte direkt tårfyllt och lyckligt -men det gick förvånansvärt smidigt tycker jag. De kom fram och nosade och tittade. Sedan såg de förvånat och nyfiket på när Chess gick runt och nosade överallt. Så långt var allt väl. Tills Chess hittade ett säkert utrymme under badkaret. Där satt han i flera timmar och tryckte så stackars Marie-Louise och Peter som lämnade Chess hos oss var tvungna att åka hem på kvällen utan att få säga hej då ordentligt (eftersom Chess vägrade att komma fram).
Senare på kvällen kom han dock fram igen och sedan dess har vi haft badrumsdörren stängd så att han inte hamnar där igen. Chess har dock varit duktig på att hitta andra gömställen (under diverse möbler) men har nu hittat en hylla i ett öppet skåp som han rumsterar i. Där känner han sig trygg och kan ändå vara med eftersom han syns och ser alla där ifrån. Emellanåt så gör han utflykter från sitt bo och kollar in omgivningarna (mest när Leo och Galadriel är på övervåningen eller ute). 
Igårkväll så kom han till TV-rummet när vi var där och efter en stund lekte han med en gummisnodd - det var ett framsteg! Han har också börjat äta lite mer. Sedan satt han i soffan bredvid mig och kunde slappna av en stund där också. När jag klappade honom så började han suga på tummen! Katter har ju inga tummar direkt, men han sög på en trampdyna. När han var kattunge så fick han ju inte di av Galadriel (hon övergav honom strax efter födseln) och jag fick ju föda upp Chess på flaska. För att tillfredsställa sugbehovet så fick han suga på Leos trampdyna (en behandling som Leo inte direkt gillade, men stoiskt nog uthärdade). När Chess flyttade till sin nya familj så började han suga på sin egen trampdyna och det har han fortsatt med. Det såg iallafall väldigt gulligt ut när han gjorde det igår kväll :-)
Natten har varit lugn och det går sakta men säkert framåt. Jag tror att katterna kommer att vänja sig vid varandra med lite tid och jag tror att Leo och Chess (far och son) kommer att bli ett riktigt radarpar som kommer att ha mycket kul och bus ihop.
Chess leker med en gummisnodd.
Chess och jag tittar på TV.
Det är svårt att fota en svart katt. Svårt att få fokus för det första och sedan försvinner alla drag så att det bara blir en svart fläck på bilden. Jag kan iallafall berätta att Chess är en vacker ung sibir-kille som är ganska lik både far och mor. Han har gaska mycket vitt på bröst och mage samt vita tår på baktassarna. Svansen är riktigt lång men lång svart päls. Ögonen är utsökt lime-gröna, vilket är den finaste färgen enligt ras-standard.

Inga kommentarer: