tisdag 5 augusti 2008

Rådjurs-kid säsong 3

I morse såg jag den här sötisen i trädgåren. Vi har haft en rådjursfamilj som har gått i vår trädgård varje år sedan vi flyttade hit (vissa tider på året har vi sett dem varje dag). Vi känner dem väl vid det här laget. Det är en hona som första året hade ett hankid som hade lite speciell ansiktsform och är därför lätt att känna igen. Förra året såg vi samma hona med tvillingkid (en hona och en hane) samt ibland i sällskap med fjolårshanen. I år har vi fått följa den dräktiga honan och kunde i maj se fosterrörelser genom huden på henne då hon lugnt betade 15 m bort medan vi satt ute på trappen och tittade. Sedan har vi inte sett honan på några veckor. Men nu är hon alltså tillbaka med inte mindre än 3 små kid. Jag har en känsla av att vi kommer att få se mer av dem ju längre in på hösten vi kommer.
Galadriel alltså! Hon var mycket nöjd när hon lyckats klämma ner sig i den här kartongen. Kolla in musen (en mac-mus som är snäppet mindre än pc-mus)som ligger bredvid för att få en storleksreferens till hur liten kartongen faktiskt är.
Chessi har börjat tuffa till sig lite och vågar nu hoppa på Leo och Galadriel ibland när han är på bushumör. Galadriel blir lite sur när han gör så och ibland jagar hon honom för att ge igen. Leo han blir varken sur eller lekfull, mest förvånad och vet inte riktigt hur han ska reagera. Chess (som ser ut som "svarta faran") är redan långt borta vid det laget.

Inga kommentarer: